בית המשפט לענייני משפחה באשדוד, סגנית הנשיא השופטת ענת אלפסי: פס”ד בבירור עתירת אם לקבלת סמכויות בלעדיות כאפוטרופא על ילדה משותפת שגילה כ-8 שנים ומאובחנת על הרצף האוטיסטי (א”פ 57689-01-24)

לא מצאת פסק דין שחיפשת? ניתן לעשות חיפוש מתקדם ולמצא את כל רשימת פסקי הדין!

לפני כב’ השופטת ענת אלפסי, סגנית הנשיא

המבקשת

האם

המשיבים

.1האב

2. ב”כ היועמ”ש במשרד הרווחה

בעניין:הקטינה

<#2#>

פסק דין

הדיון נקבע לבירור עתירת האם לקבלת סמכויות בלעדיות כאפוטרופא על הילדה המשותפת שגילה כ-8 שנים ומאובחנת על הרצף האוטיסטי.

האב נתן הסכמתו המלאה לבקשה וציין כי הוא מודע לכך שהטיפול בילדה מצריך פעמים רבות חתימה על מסמכים באופן מיידי כאשר הוא לא תמיד זמין לעניין זה, לעיתים בשל אילוצי עבודה. שני ההורים ציינו, כי התקשורת ביניהם מצוינת, הם מעדכנים זה את זו בכל דבר ועניין הקשור לילדה. זמני השהות מתקיימים כסדרם וזמני השהות מתקיימים כסדרם.

העו”ס לסדרי דין במסגרת הסקירה ציינה את כל הדברים הללו, ועם זאת המליצה שלא ליתן סמכויות בלעדיות בידי האם הואיל והדבר עלול להרחיק בין הילדה לבין האב.

ההורים סבורים כי אין באמור כדי להרחיק, אלא רק לשפר את האופן שבו האם תוכל להגיב באופן מיידי לצרכים המשתנים של הילדה במסגרות החינוך והבריאות, לאור מצבה המיוחד. ההורים אף ציינו כי מוסכם עליהם כי האם תמשיך לעדכן את האב בכל דבר ועניין הקשור בילדה. בנוסף ציינו כי בכל הנוגע למקום מגורים ולהוצאת דרכון הדבר יעשה בתיאום בין שניהם.

לגוף העניין, השיקול המרכזי הוא טובת הילדה.

טובתה של הילדה בעלת צרכים מיוחדים היא כי האם המטפלת בה באופן קבוע תוכל לחתום באופן מיידי על כל מסמך בעניינה ולעדכן באופן מיידי את האב. בנוסף, טובתה כי בעניינים הקשורים למקום המגורים ובטיסות לחו”ל, ההורים יקבלו החלטה משותפת.

לאור האמור לעיל נפסק כדלקמן:

בכל הקשור לענייני חינוך ובריאות, האם תוכל לחתום על כל מסמך בעניינה של הילדה.

האם תעדכן באופן מיידי בעניינים אלה את האב באמצעות הודעת וואטסאפ.

בכל עניין הנוגע למקום המגורים של הילדה ו/או להנפקת דרכון, ההורים יפעלו יחד בכל פעולה מסוג זה דורשת הסכמה של שניהם, כאשר בהעדרה עליהם לפנות לבית המשפט.

בכך מסתיים בירור ההליך ולכן ייסגר התיק.

לאור הסכמת הצדדים, פסק הדין ניתן לפרסום במאגרים המשפטיים ללא פרטים מזהים.

<#3#>

ניתנה והודעה היום כ”ד כסלו תשפ”ה, 25/12/2024 במעמד הנוכחים.

ענת אלפסי, שופטת, סגנית הנשיא

לחזור למשהו ספיציפי?

תמונה של פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין בישראל

פורטל פסקי הדין של ישראל - מקום אחד לכל פס"ד של בתי המשפט הישראלי והמחוזות השונים

השאר תגובה

רוצים לקבל עדכון לגבי פסקי דין חדשים שעולים לאתר?

בשליחה הינך מאשר שאנו יכולים לשלוח לך מידע שיווקי / פרסומי

error: תוכן זה מוגן !!